Hur fungerar Standby?

Allt du behöver veta.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Är ett evenemang du vill gå på fullbokat? Lugn, det är nämligen stor sannolikhet att du kommer få biljetter även om det för tillfället är fullbokat!

Så här fungerar Standby:

När ett evenemang är fullbokat finns det två sätt du ändå har chans till biljett.

1. Vi fyller ofta på med fler biljetter som då adderas till evenemanget.

2. En annan medlem som är inbokad på evenemanget avbokar sin plats.

När biljetter blir tillgängliga skickas det slumpmässigt ut reservationer till medlemmar på standby-listan. Reservationen är ej bindande och innebär inte heller en bokning. Reservationen måste först accepteras (den kan även avböjas) för att bli en aktiv bokning. Nedan kommer några vanligt ställda frågor.

Hur accepterar jag min reservation?
Det finns två vägar. Antingen så klickar du på knappen i mailet du kommer få från oss när vi gjort en reservation till dig. Det kommer leda dig till en lista med dina standby-platser. Du kommer där se en knapp där det står Acceptera" Så fort det är gjort flyttas din bokning till fliken "Aktuella". Du når även hit via "Mina bokningar" i menyn och fliken "Standby".

Hur lång tid har jag på mig att acceptera min reservation?

Det varierar beroende på när du får din reservation. Tidsspannet är mellan 24 och 3 timmar beroende på när i tiden evenemanget äger rum. Du kommer alltid se den exakta tiden i reservationsmailet.

Kan jag ta bort min standby-plats?
Ja. Under "Mina bokningar" och fliken "Standby" kan du klicka på "Ta bort mig från listan" för det evenemang det gäller. Du kan även välja att avböja din reservation när du fått en. Detta hjälper oss att snabbare hitta en ny medlem som vill gå.

Hur fungerar det för mig som har medlemskapet "Plus 1"?
Du kommer få en reservation så fort vi har två biljetter tillgängliga. När du accepterar reservationen får du två biljetter men du kan efteråt välja att avboka en av dem om det önskas.

Det finns bara en bokningsbar biljett kvar, jag vill ha två!?
Om du har Plus 1 och bara får tag i en biljett kan du efter bokning ställa dig i standby för en till biljett. Du hittar standby knappen för biljett två under din bokning.

Varför sker reservationen slumpmässigt och inte i turordning?
För att alla ska få en lika stor chans att få tillgång till önskvärda bokningar.

Varför gör ni reservationer över huvud taget?
För att kunna skicka ut notiser direkt när biljetter blir tillgängliga. Om exempelvis en biljett blir ledig och vi har 100 medlemmar i Standby så slipper 99 medlemmar få ett meddelande (och att vi gör 99 medlemmar besvikna vid varje tillfälle det skickas ut!)

Vad händer om jag ej hinner acceptera min reservation?
Då går reservationen vidare till en annan medlem i standby. I vissa fall där vi får fler biljetter tillgängliga än vi har i standby-listan så kommer det vara möjligt att boka även om du inte hinner acceptera reservationen.

Måste jag ställa mig i standby-listan igen om jag inte hinner acceptera min reservation?
Nej. Du står kvar i listan till stunden du gör en bokning eller tar bort den från standby-listan. Om du inte hinner acceptera din reservationen är det en stor chans att du får en reservation en gång till.

Ps. Gör det gärna till en vana att avböja din reservation om du ej kan gå. Detta hjälper oss att snabbt låta en annan intresserad medlem boka.